Elektrikli araçlar için yüksek hızlı şarj istasyonu artırılacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, 2025’e Kadar AR-GE ve Teknoloji Geliştirme Alanında Yenilikçi Adımlar Atacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın 2025 hedefleri arasında bulunan AR-GE merkezleri ve teknoloji geliştirme bölgelerinde desteklenecek programlar, AR-GE personeli sayısının 2 bin 950’e çıkarılmasını öngörüyor. Bu kapsamda, 15 teknoloji geliştirme bölgesine destek verilecek ve 1340 AR-GE, 340 tasarım merkezi ile 92 teknoloji geliştirme bölgesi faaliyete geçirilmeyi bekliyor. Ayrıca, teknoloji geliştirme bölgelerindeki firma sayısının 12 bin seviyesine yükseltilmesi hedefleniyor.

Bakanlık tarafından desteklenen projeler arasında, elektrikli araçlara yönelik şarj istasyonlarının ülke genelinde yaygınlaştırılması da bulunuyor. Bu kapsamda, “Elektrikli Araçlar Şarj Altyapı Desteği Platformu” oluşturularak elektrikli araç şarj istasyonlarının yaygınlaştırılması planlanıyor. Ülke genelinde kurulan yüksek hızlı şarj istasyonu sayısının da artırılması hedeflenirken, 5 bin 175 olan istasyon sayısının 5 bin 500’e çıkarılması planlanıyor.

Ayrıca, Türkiye’de teknoloji girişimlerini desteklemek amacıyla Turcorn 100 Programı’nın kabul edilen girişim sayısının 23’ten 80’e çıkarılması planlanıyor. Teknogirişim rozeti alan girişim sayısının ise 1000’e yükseltilmesi hedefleniyor. Türkiye Tech Visa Programı’ndan yararlanan girişim sayısının 100’e çıkarılması ve Teknoloji ve İnovasyon Fonu’ndan yararlanan girişim sayısının 12’ye yükseltilmesi de planlanıyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, yatırımları desteklemek için 2024’te 12 bin 236 teşvik belgesi düzenlerken, 2025’te bu sayıyı 15 bin 250’ye yükseltmeyi hedefliyor. Yatırım teşvik belgesi sayısının artırılması ve imalat sektörü için düzenlenen teşvik belgelerinin payının artışı da Bakanlık tarafından hedeflenen alanlar arasında yer alıyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın 2025 hedeflerine yönelik atılacak adımlarla ülke genelinde AR-GE ve teknoloji alanlarının gelişimine katkı sağlanması amaçlanıyor.

(ANADOLU AJANSI)

Related Posts

İş dünyasında ‘vergi’ rahatsızlığı: Hisarcıklıoğlu’nun isyanında tam destek!

Ankara Ticaret Odası(ATO) Başkanı Gürsel Baran, vergi incelemesinin kayıtlı mükelleflere yapıldığını bildirdi. Baran, yaptığı yazılı açıklamada vergi reformunun bir an önce hayata geçirilmesi için defalarca açıklama yaptıklarını hatırlatarak, “Yüksek …

AB ile Singapur’dan dijital ticaret anlaşması

Avrupa Birliği (AB) ile Singapur arasında dijital ticaret anlaşması imzalandı.

Ekonomist Taner Özarslan: Türkiye olarak biz yıllardır enflasyon krizinden çıkamadık, 2009 yılında borçlarını ödeyemeyen Yunanistan dahil bu sorunu çözdü

Ekonomist Taner Özarslan: Türkiye olarak biz yıllardır enflasyon krizinden çıkamadık, 2009 yılında borçlarını ödeyemeyen Yunanistan dahil bu sorunu çözdü

TÜİK’in verilerine değil bu verilere bakın: Yemeyi bırakmışız

2025 yılı Mart ayında, kredi ve banka kartlarıyla yapılan yeme içme harcamalarında önemli bir değişim yaşandı. Bankalararası Kart Merkezi (BKM) verilerine göre, yeme içme sektöründe kartlı işlem adedi 200 milyon ile son bir yılın en düşük seviyesine …

Ünlü yemek şirketi en büyük rakibini satın alıyor

Amerikan online yemek siparişi ve market teslimat platformu DoorDash, İngiliz rakibi Deliveroo’yu bünyesine katmaya hazırlanıyor. Deliveroo, DoorDash’in yaptığı 2,9 milyar sterlin (yaklaşık 3,9 milyar dolar) tutarındaki satın alma teklifini kabul ettiğini duyurdu.

Sıradan bir yürüyüşe çıkmıştı servet buldu: Çöp sandığı cisim elmas çıktı

ABD’nin Minnesota eyaletindeki bir parkta yürüyüşe çıkan bir adam, yerde bulduğu parıltılı taşın aslında 3.81 karatlık nadir bir elmas olduğunu öğrendi. Olay, bilim ve mücevher dünyasında heyecan yarattı.