Konya, Unilever’in ev bakım ürünleri üretiminde küresel bir üs haline geliyor

“`html

Unilever, Türkiye’deki Yatırımlarını Büyütüyor

Dünyaca tanınan hızlı tüketim ürünleri devi Unilever, Türkiye’deki operasyonlarını daha da genişletiyor. Bu kapsamda, Konya’da yer alan ev bakım ile güzellik ve sağlık ürünleri üretim tesisinin kapasitesi artırılmakta.

Son yapılan yatırımlar ile birlikte, Konya’daki toz deterjan üretimi, Unilever’in ihracat yaptığı ülke sayısını 33’ten 39’a yükseltti. Böylece Konya’dan üretilen ürünler, Libya’dan Orta Asya’ya, ev bakım ürünleri ise Şili’den Avustralya’ya kadar geniş bir coğrafyaya ulaştırılıyor.

Unilever Konya Fabrikası

Konya’daki tesis, Unilever’in dünya genelindeki ev bakım fabrikaları arasında ikinci en büyük konumda bulunuyor.

Unilever Fabrikası

Unilever Türkiye Ülke Başkanı Ali Fuat Orhonoğlu, Konya fabrikasının Türkiye’deki stratejik operasyonları açısından kritik bir öneme sahip olduğunun altını çizerek, “Bu yatırımımız, toplamda 350 milyon Euro ile faaliyete geçti ve üretim kapasitemizi %30 artırdı. Yeni hat yatırımlarımızla ihracat üssü olma hedefine daha da yaklaşmayı planlıyoruz.” şeklinde belirtti.

Ali Fuat Orhonoğlu

Tedarik Zincirinde Yenilik Süreci Başlatıldı

Ali Fuat Orhonoğlu, Unilever’in global ev bakım işinin tedarik zincirini yenileyerek yapay zeka teknolojilerini entegre etmeye başladığını vurguladı. “Markalarımızı sektörde daha görünür bir şekilde konumlamak için yeni fabrikalar ve üretim hatları gibi pek çok yenilikçi yatırım gerçekleşiyor. Konya’daki yüksek teknoloji ile donatılmış tesisimiz, bu stratejinin önemli bir bileşeni.” ifadelerini kullandı.

Unilever Yatırımları

Türk Mühendislerinin Başarı Hikayesi

Orhonoğlu, Türk mühendislerin başarılarına dikkat çekerek, “Konya fabrikamız, son 3 yılda %30’un üzerinde verimlilik artışı ile dikkat çekiyor. Burada enerji verimliliği için yapay zeka teknolojilerini kullandık. Unilever ile MEXT arasındaki işbirliği sonucu hayata geçirilen Dijital Kule projesi, çevresel etkinin azaltılması için önemli bir adım.” dedi. Bu projeyle birlikte yıllık doğal gaz tüketiminde %6 tasarruf sağlanacak ve 760 ton karbondioksit emisyonu önlenmiş olacak.

Dijital Kule Projesi

Tedarik Ekosisteminde Büyüme

Orhonoğlu, Konya’nın yerel tedarikçilerle güçlü bir işbirliği içinde çalıştığını belirtti. “Tesisimiz, tedarik köyü olarak yapılandırılmış durumda. Hammadde ve lojistik sağlayıcıları ile iş birliği yaparak, üretim süreçlerinde esneklik ve hız kazanıyoruz.” dedi.

Tedarik Zinciri İşbirliği

Küresel Sürdürülebilirlik Hedefleri

Unilever, 2039 yılına kadar net sıfır emisyon hedefi belirlemiş olarak, Türkiye’de 2019’dan beri tüm tesislerinde yenilenebilir enerji kullanıyor. Konya fabrikası, 2024’te yapılacak 4,5 milyon Euro’luk yatırım ile bir güneş enerjisi santrali kurmayı da planlıyor.

Bu tesis yılda 7.000 MWh elektrik üreterek fabrikanın enerji ihtiyacının %30’unu karşılamayı hedefliyor ki bu da yaklaşık 2.800 ton karbondioksit emisyonunun önlenmesine eşdeğer.

Orhonoğlu, “Sıfır atık su deşarj seviyesine ulaşmak için atık su geri kazanım projelerimizi hızlandırdık ve yılda 144.000 m3 su geri kazanımını amaçlıyoruz.” dedi.

Konya Fabrikası, sıfır atık göndermeme politikası ile çalışarak, tüm atıkların geri dönüştürülmesini sağlıyor. 2021 yılında devreye alınan sistemle ton başına atık miktarı %66 oranında azaltıldı.

Sürdürülebilirlik Projeleri

Unilever, Türkiye’nin Gelişimine Katkı Sağlamaya Devam Edecek

Unilever Türkiye Ülke Başkanı Ali Fuat Orhonoğlu, Türkiye’deki 100 yıllık varlıklarını hatırlatarak, “1952 yılından bu yana yaptığımız yatırımlarla büyük bir başarı hikayesi yazıyoruz. 20 markamızla Türkiye’deki neredeyse her haneye ulaşmayı başardık. 4 fabrikamızla güçlü bir üretim ekosistemi oluşturduk. Konya tesisi, Türkiye’deki hızlı tüketim ürünleri sektöründeki en büyük yatırımlarımızdan biri olmaya devam etmekte.” dedi. Orhonoğlu, Türkiye’de üretilen ürünlerin %90’ının yerel olarak üretildiğini ve geçen yıl 150 milyon USD üzerindeki ihracatla ekonomik katkı sağladıklarını özellikle vurguladı.

“`

Related Posts

Sivas’ta 4 Yeni Buğday Çeşidi Tescil Edildi

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Sivas iklimine uygun yüksek verimli ve hastalıklara dayanıklı 4 yeni buğday çeşidi ıslah ederek tescil etti. Sertifikalı tohumlar, hasat sonrası köylerde çiftçilere dağıtılacak.

Brent petrolün varili kaç dolardan işlem görüyor?

Jeopolitik riskler ve stok verileri fiyatları yukarı yönlü destekliyor

İslam Memiş’ten altın borcu olanlara uyarı! Kritik gün Salı

Piyasa analisti İslam Memiş’ten dikkat çeken bir uyarı geldi. Piyasaları altüst edecek kritik gelişmeler için Salı gününü işaret eden Memiş, altın, dolar ve gümüş için kritik uyarılarda bulundu

Kasko ve sigortaya gerek kalmayacak! Otomotiv devinden büyük hamle

Yenilikçi teknolojiye yönelik hamleleriyle önplana çıkan BYD, global satışlarda yakaladığı ivme ile Tesla’yı geride bırakıyor. Elektrikli otomobillerin yaygınlaşmasıyla birlikteotonom ve otopilot park sistemleri de araba tutkunlarının dikkatini …

Bakan Kurum, asrın inşa seferberliğini dünyaya anlattı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Roma’da hem ikili ve heyetler arası görüşmelerinde hem de farklı ülkelerden temsilcilerin katıldığı panelde Türkiye’nin deprem bölgesinde yürüttüğü asrın inşa seferberliğini dünyaya anlattı.

14 yıl sonra uyanan Bitcoin cüzdanları piyasayı salladı: 2,5 milyar dolarlık transfer

14 yıl sonra uyanan Bitcoin cüzdanları piyasayı salladı: 2,5 milyar dolarlık transfer