Suriye’de Türk TIR’ları ve Bayrağına Saldıranlar Kim?

Bugün Suriye’den gelen görüntüler sosyal medyada büyük bir infial yarattı.

Fırat Kalkanı Harekat bölgesinde yer alan Türkiye’ye ait yerleşim birimlerine yönelik saldırılarda Türk bayrakları hedef alınırken, bölgede yaşayan Esad rejimi karşıtı güçler Türk TIR’ları da dahil olmak üzere birçok yapı ve kişiye saldırı düzenledi.

TÜRK TIR’LARINA SALDIRANLAR KİM?

Saldırıların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad arasında Bağdat’ta görüşme yapılacağına dair iddiaların ardından meydana gelmesi, Türkiye’ye yönelik yapıların provokasyon amacıyla hedef alındığı söylentilerine neden olurken, bir diğer iddiada ise dün akşam Kayseri’de yaşananlara dikkat çekildi.

KAYSERİ’DE NE OLMUŞTU?

Kayseri’de yabancı uyruklu bir şahıs, yine yabancı uyruklu bir çocuğu taciz ettiği iddiasıyla gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı. Taciz haberinin şehirde infial yaratmasıyla dün akşam binlerce Kayserili, olayın yaşandığı mahalleye gelerek yabancılara ait dükkan ve otomobilleri hedef almıştı.

Bu nedenle, bugün Suriye’de meydana gelen saldırıların, bu eylemlere misilleme olarak yapıldığı da iddialar arasında.

ERDOĞAN MUHALEFETİ SUÇLADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kayseri’deki meydana gelen olaylara ilişkin “muhalefetin zehirli söylemlerinin” bu duruma yol açtığını belirtti.,

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx