Şanlıurfa’da Cenaze Aracı Şoförlerinin Duygusal Yolculuğu

Şanlıurfa’da Cenaze Aracı Şoförleri Hassasiyetle Görevlerini Yerine Getiriyor

Şanlıurfa’da cenaze aracı şoförü olarak görev yapan ekipler, cenaze sahiplerinin duygusal ihtiyaçlarını ön planda tutarak görevlerini en iyi şekilde yerine getirme gayretindeler.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Mezarlıklar Şube Müdürlüğü bünyesinde yer alan ALO 188 Cenaze Hizmetleri Birimi, hastane morglarından veya evlerden cenazeleri teslim alarak defin işlemlerinde aktif rol oynuyor.

Yıllardır bu görevi başarıyla yerine getiren cenaze aracı şoförü Ahmet Fidanoğlu, “Cenazenin her aşamasında görev alıyoruz. Birçok farklı cenazeye katıldık. Bazen insanlar yakınlarını defnetmekte zorlanabiliyorlar. Benim için sadece bir iş değil, bir görev olan bu işte elimden gelen en iyisini yapmaya çalışıyorum.” şeklinde konuştu.

Fidanoğlu ayrıca, cenazeleri taşırken duygusal anlar yaşadıklarını belirterek, “Biz bu fani dünyanın ve yaşamın son şoförleri olarak ölenlere son görevimizi yaptıktan sonra onları öbür dünyaya uğurluyoruz.” dedi.

Bir diğer şoför Hüseyin Erdem de yaklaşık 8 yıldır cenaze aracı kullanarak bu hassas görevi yerine getirdiğini dile getirdi. Özellikle adli vakalar, intiharlar ve çocuk ölümleri gibi durumlarda duygusal olarak zorlandıklarını ancak görevlerini layıkıyla yerine getirmenin huzurunu yaşadıklarını sözlerine ekledi.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Cebrail Caymaz – Kültür Sanat

Related Posts

Sperm neden hâlâ bu kadar gizemli?

Sperm neden hâlâ bu kadar gizemli?

Kara Veba geri mi döndü? İlk kez insandan insana bulaştı: ‘Zatürreyle geçiyor’

Yüzyıllar boyunca tarihin en ölümcül hastalıklarından biri olarak anılan veba, 2023 yılında yeniden ortaya çıktı. İç Moğolistan’da kaydedilen son vakalarda, tarihte ilk kez insandan insana bulaşma ihtimali gündeme geldi. Bir ailenin üç ferdinde art arda görülen enfeksiyon, vebanın sessizce yön değiştirdiğini mi gösteriyor?

Yılan ısırdığında ne yapmalı? Adım adım izlenecek hayat kurtaran yöntemler

Yaz aylarında kırsal alanlarda ya da doğa yürüyüşlerinde karşılaşılabilecek tehlikelerden biri olan yılan ısırıkları, doğru ve hızlı müdahale ile ölümcül olmaktan çıkabiliyor. Peki böyle bir durumda ne yapmalı, nelerden kaçınmalı? İşte adım adım yılan ısırığına karşı ilk yardım rehberi…

Uzmanlar uyarıyor: İyot fazlalığı da tiroit hastalıklarını tetikleyebilir

Medipol Acıbadem Bölge Hastanesi’nden Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Fatih Kılıçlı, iyotun, tiroit hormonlarının üretimi için hayati önem taşıdığına işaret ederek, iyot eksikliğinin sadece guatr gibi bez büyümelerine yol açmakla kalmayıp, hormon yetersizliklerine de neden olabileceğini belirtti.

Unutkanlık ciddi bir sorunun habercisi olabilir! Bu belirtilere dikkat

Nöroloji Bölümü’nden Uz. Dr. Özden Yener Çakmak, unutkanlığın sadece yaşlılıkla sınırlı olmadığını, genç yaşlarda da sıkça görülebileceğini belirterek bu durumla başa çıkmanın yollarını anlattı.

Dondurma tüketirken sakın bu hayatı yapmayın!

Yaz aylarının vazgeçilmezi dondurmanın yanlış tüketimi ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Diyetisyen Edanur Usta, glikoz şurubu ve doymuş yağ içeren dondurmaların insülin direnci ve obezite riskini artırabileceğini belirterek, dondurmanın çözüldükten sonra tekrar dondurulmaması gerektiğini vurguladı.