Nöroloji Uzmanı açıkladı: Yumurta, Alzheimer’a karşı koruyor

Yumurta Tüketimi ve Alzheimer Hastalığı İlişkisi

Nöroloji alanında uzmanlaşmış olan Prof. Dr. Lütfü Hanoğlu, yapmış olduğu açıklamada yumurta tüketiminin hafızayı güçlendirdiğini ve Alzheimer hastalığına yakalanma riskini azaltabileceğini belirtti. Yapılan son araştırmalar, yumurta tüketiminin Alzheimer hastalığını önlemede etkili olabileceğini gösteriyor.

Alzheimer hastalığı ve yumurta tüketimi arasındaki ilişkiye dikkat çeken Prof. Dr. Lütfü Hanoğlu, yapılan bilimsel çalışmaların sadece vücut sağlığı değil, aynı zamanda zihinsel işlevlerin korunmasında da önemli olduğunu vurguladı.

Beyin sağlığı üzerindeki etkileriyle ilgili yapılan bilimsel çalışmaların arttığını belirten Prof. Dr. Hanoğlu, yumurtanın içerisinde bulunan kolin maddesinin hafızayı ve bilişsel işlevleri destekleyen önemli bir bileşen olduğunu belirtti.

“Dengeli Beslenme ve Fiziksel Aktivite Önemli”

Yumurtanın tek bir besin olarak değerlendirilmemesi gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Hanoğlu, dengeli bir diyetin ve fiziksel aktivitenin sağlıklı yaşlanma için önemli olduğunu ifade etti. Yumurtanın yüksek kolesterol içerdiği düşüncesi değişmiş olup, hem kalp hem de beyin sağlığı için faydalı olduğu bilgisini paylaştı.

Prof. Dr. Hanoğlu, beslenme programının bir parçası olarak yumurta gibi besinlerin tüketilmesinin önemli olduğunu belirtirken, aynı zamanda fiziksel egzersizlerin de hayati önem taşıdığını vurguladı. Zihinsel sağlığı doğrudan etkileyen bedensel sağlığın önemli bir faktör olduğunun altını çizdi.


“Marmara Denizi’ni kurtarmak için 1 milyar dolar gerekiyor” – Prof. Dr. Bayram Öztürk anlatıyor

Related Posts

Tetanos aşısı ve ilk yardım hayat kurtarır: Uzmanlar uyardı

Uzmanlar yaz aylarında parklarda oynayan çocukların tetanos riskine karşı uyarıyor. Aşı takvimi ve ilk yardım bilgisi hayati önem taşıyor.

Baş ağrınızın sebebi klima olabilir! Bir tedavisi yok ama korunmak mümkün

Yaz aylarında serinlemek için kullanılan klimaların, yanlış kullanıldığında sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirten Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Şafak Sahir Karamehmetoğlu, yaz aylarında sıklıkla görülen klima çarpması sorununa değinerek, korunma yöntemleri hakkında bilgi verdi.

Kruvaziyerlerde salgın alarmı

Her yıl milyonlarca insan, dinlenmek ve keyifli vakit geçirmek amacıyla kruvaziyer gemilerine biniyor. Ancak bazı gemilerde hijyen açısından endişe verici sırlar saklı olabilir. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), 2025 yılının Ocak-Mayıs …

AKP’den yeni düzenleme: Eczanelerde tıbbî kenevir satılacak

AKP’den yeni düzenleme: Eczanelerde tıbbî kenevir satılacak

Kolonya dökmeyin, ateş basmayın! Kene çıkarırken yapılan hatalar ölümle sonuçlanabiliyor

Keneye kolonya dökmek veya ateş basmak KKKA riskini artırıyor! Uzmanlar, doğru çıkarma yöntemlerini ve dikkat edilmesi gereken belirtileri sıraladı.

Sperm neden hâlâ bu kadar gizemli?

Sperm neden hâlâ bu kadar gizemli?