Lojistik sektörü de dijitalleşiyor

İSTANBUL (İGFA) – Özellikle pandemi döneminde dünya genelinde hızla büyüyen lojistik sektörü, Türkiye’de de ekonomiye önemli katkılar sunan bir faaliyet alanı olarak dikkat çekiyor.

Türkiye’de en çok gelecek vadeden ikinci sektör olan lojistikte, dijitalleşme ve teknoloji bu büyümeye yön veren en kritik unsurlar arasında ön planda olurken, yıllık 100 milyar dolarlık ciroyu aşan Türkiye lojistik sektöründe teknoloji yatırımları, operasyonel verimlilik ve maliyet optimizasyonunda önemli avantajlar sağlıyor.

DİJİTAL DÖNÜŞÜM, REKABET GÜCÜNÜ DE ARTIRIYOR

Lojistik sektöründe dijitalleşmenin yalnızca operasyonel süreçleri iyileştirmekle kalmayıp, küresel rekabet avantajı sağladığını belirten Akca Lojistik Genel Müdürü Enes Akça, “Büyük veri ve otomasyon çözümleri, sürdürülebilir ve akıllı lojistik anlayışının sektörde yaygınlaşmasını sağlıyor. Biz de teknolojiyi iş süreçlerimizin merkezine alarak, 2024 yılında birçok entegrasyon faaliyeti gerçekleştirdik. Günlük entegrasyon katmanlarımıza yaklaşık 300 bin kayıt aktarılıyor ve networkümüzde 1500’den fazla aktif cihaz bulunuyor. 2025’te de büyük veriyle operasyonel verimlilik üretmeye devam edeceğiz. Dijitalleşmeye ilişkin yenilikleri takip ederek süreçlerimize adapte etmeyi, verimli ve sürdürülebilir çözümler üretmeyi işlerimizin merkezine alıyoruz” diye konuştu.

Teknoloji kullanımının lojistik operasyonlardaki hayati önemine değinen Akça; lojistik sektörünün teknolojik yeniliklerin hızla adapte edilebilmesi açısından büyük bir avantaja sahip olduğunu söyledi. Teknoloji ile birlikte büyük veri analitiği ve yapay zeka destekli sistemler sayesinde rotalar optimize edilirken, yakıt tüketimi azaltılıyor ve lojistik süreçlerdeki gecikmeler minimize edilmesine de olanak sağlanıyor.

Related Posts

Bakanlık iki çocuk ürünü için toplatma kararı aldı: İnternette satışı yapılıyordu

Ticaret Bakanlığı, iki farklı ürünü çocuk sağlığı açısından risk taşıdığı gerekçesiyle piyasadan toplatma kararı aldı. GÜBİS’te yayımlanan bildirimlere göre ürünlerde yutulabilir küçük parçalar ve devrilme riski tespit edildi.

Dev mirası 5 çocuğuna paylaştıran içecek imparatoru tek bir şart koydu

Dünyanın dört bir yanında milyarlarca dolarlık servetlerini çocuklarına devreden zenginler oluyor. Ama bu hikâye, yalnızca bir servet devri değil; aynı zamanda yıllarca ilmek ilmek örülmüş bir imparatorluğun, beş çocuğuyla paylaşılan ağır bir mirasın öyküsü.

Endişe artıyor: Petrol gemileri Hürmüz’e girmeden U dönüşü yapıyorlar

İsrail’in İran’a yönelik saldırılarıyla başlayan kriz ve ardından ABD’nin İran’daki nükleer tesislere düzenlediği hava operasyonları, küresel enerji ticaretinin kalbi olan Hürmüz Boğazı’nda tedirginliğe yol açtı. Son gelişmelerin ardından bazı petrol …

TCMB Başkanı Karahan ve Türkiye Bankalar Birliği ‘jeopolitik riskleri’ konuştu

TCMB Başkanı Karahan ve Türkiye Bankalar Birliği ‘jeopolitik riskleri’ konuştu

‘Kovmayacağım’ demişti: Trump, Powell fikrini değiştirdi

ABD Başkanı Trump, Fed Başkanı Powell’ı görevden almayacağını söylemini değiştirmek zorunda kalabileceğini açıkladı.

Alım gücünde tarihi düşüş! Asgari ücret 23 yılda ne kadar eridi?

Altın da benzin de enflasyonist ortamda eridi. Asgari ücretli, 2003’te maaşıyla 25 altın alabiliyordu, bugün sadece 9.5 alabiliyor. Siyasetin yeni tartışması alım gücü oldu.