İş dünyasında ‘vergi’ rahatsızlığı: Hisarcıklıoğlu’nun isyanında tam destek!

Gürsel Baran: Vergi İncelemesi Kayıtlı Mükelleflere Yapılıyor

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, vergi incelemesinin kayıtlı mükelleflere yapıldığını açıkladı.

Baran, vergi reformunun bir an önce hayata geçirilmesi için defalarca çağrıda bulunduklarını belirtti. Yüksek dolaylı vergi oranlarının işletmelerin rekabet gücünü zayıflattığını vurgulayan Baran, KDV ve ÖTV gibi dolaylı vergilerin vergi gelirleri içindeki payının yüksek olmasının vergi adaletini zedelediğine dikkat çekti.

Kayıt Dışı Ekonomi: Ülke Ekonomisinin En Büyük Engeli

Baran, kayıt dışı ekonominin ülke genelinde kabul gördüğünü belirterek, kayıt dışının, ekonominin gelişimine engel olduğunu söyledi. Kayıt dışı ekonomide, kayıtlı işletmelerin yel değirmenleriyle rekabet ettiğini ifade eden Baran, kayıt dışının adı üstünde olduğu için ulaşılamadığını vurguladı.

“Vergi İncelemesi Moral Bozucu Olabiliyor”

Gürsel Baran, vergi incelemelerinin kayıtlı mükelleflere yapıldığını belirtirken, denetimin, vergisini düzgün ve zamanında veren iş insanlarının moralini bozabileceğine işaret etti. Vergi sisteminin sadeleştirilmesi gerektiğini vurgulayan Baran, tek oranlı ve adil bir gelir dağılımını sağlayacak şekilde yapının yeniden düzenlenmesinin mükelleflerin yükünü azaltacağını ve devlet gelirlerini artıracağını aktardı.

Baran ayrıca, Türkiye’nin adil, şeffaf ve sürdürülebilir bir vergi sistemine kavuşturulması gerektiğini ve vergi aflarının vergi zeminini bozduğunu belirtti. Afların vergiye uyumlu mükellefi olumsuz etkilediğini dile getiren Baran, vergi ödeme refleksini zayıflatan af beklentisi konusunda uyarılarda bulundu.

‘Nasıl Olsa Af Çıkar’

Baran, vergi ödeme refleksinin azaltılmasına sebep olan af beklentisine dikkat çekerek, verginin bir vatandaşlık görevi olduğunu belirtti. Vergi sisteminin makul ve uyumlu bir yapıyla iş dünyasıyla bir araya getirilmesi gerektiğini vurguladı.

Related Posts

AB ile Singapur’dan dijital ticaret anlaşması

Avrupa Birliği (AB) ile Singapur arasında dijital ticaret anlaşması imzalandı.

Ekonomist Taner Özarslan: Türkiye olarak biz yıllardır enflasyon krizinden çıkamadık, 2009 yılında borçlarını ödeyemeyen Yunanistan dahil bu sorunu çözdü

Ekonomist Taner Özarslan: Türkiye olarak biz yıllardır enflasyon krizinden çıkamadık, 2009 yılında borçlarını ödeyemeyen Yunanistan dahil bu sorunu çözdü

TÜİK’in verilerine değil bu verilere bakın: Yemeyi bırakmışız

2025 yılı Mart ayında, kredi ve banka kartlarıyla yapılan yeme içme harcamalarında önemli bir değişim yaşandı. Bankalararası Kart Merkezi (BKM) verilerine göre, yeme içme sektöründe kartlı işlem adedi 200 milyon ile son bir yılın en düşük seviyesine …

Ünlü yemek şirketi en büyük rakibini satın alıyor

Amerikan online yemek siparişi ve market teslimat platformu DoorDash, İngiliz rakibi Deliveroo’yu bünyesine katmaya hazırlanıyor. Deliveroo, DoorDash’in yaptığı 2,9 milyar sterlin (yaklaşık 3,9 milyar dolar) tutarındaki satın alma teklifini kabul ettiğini duyurdu.

Sıradan bir yürüyüşe çıkmıştı servet buldu: Çöp sandığı cisim elmas çıktı

ABD’nin Minnesota eyaletindeki bir parkta yürüyüşe çıkan bir adam, yerde bulduğu parıltılı taşın aslında 3.81 karatlık nadir bir elmas olduğunu öğrendi. Olay, bilim ve mücevher dünyasında heyecan yarattı.

4 aylık zam farkı belli oldu! İşte en düşük emekli maaşı için yeni tahmin

Nisan ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte milyonlarca SSK, Bağkur emeklisi ve memur ile memur emeklilerinin alacağı 4 aylık zam farkı netleşti. Peki maaşlara temmuzda ne kadar zam olur? En düşük emekli maaşı için beklentiler neler? İşte detaylar…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir