Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kalıcı barış için katkı verin

ASLIHAN ALTAY KARATAŞ/ANKARA- Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı yayınlarından çıkan “Filistin Davamız” adlı kitabın takdim yazısını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kaleme aldı. Gazze’de katliamların durması için bölgede söz sahibi tüm aktörleri barışa samimiyetle katkı vermeye davet eden Erdoğan, “Türkiye, masum ve mazlum Filistin halkının yanında durmaktadır” dedi.

Gazze’de yaşananlara uluslararası kuruluşların ve birçok ülkenin sessiz kaldığına dikkat çeken Erdoğan, yazıda “İşlenen onca zulme, savaş suçuna ve katliama rağmen vicdanlar harekete geçmiyor, dünya olup biteni izlemeye devam ediyor. 7 Ekim’de başlayan ve Gazze’de insanı, tabiatı ve coğrafyayı yok etmeyi hedefleyen büyük bir saldırıyla karşı karşıyayız. Hastaneler, okullar, camiler, kiliseler, tarihi mekanlar, pazar yerleri, mülteci kampları bombalanıyor. Masum çocuklar, kadınlar, yaşlılar acımasızca katlediliyor. Abluka altındaki Gazze’de en temel insan hakları bile yok sayılıyor” ifadelerine yer verdi.

‘SAHİPSİZ BIRAKMAYACAĞIZ’

Gazze’de tüm dünyanın gözleri önünde yapılan katliamların durdurulmasının hem insani vazife hem de inancımızın bir gereği olduğuna işaret eden Erdoğan, şunları kaydetti: “Geçmişten günümüze zulme uğrayanın yanında, zalimin karşısında olan, mazlumlara kucak açan Türkiye, bugün de masum ve mazlum Filistin halkının yanında durmaktadır. 7 Ekim tarihinden bu yana bir taraftan diplomatik temaslarımızı her seviyede sürdürürken, diğer taraftan Gazze’ye insani yardımların ulaştırılması için gayret gösteriyoruz. Gazze’deki kardeşlerimizi asla sahipsiz, çaresiz bırakmadık ve bırakmayacağız. Türkiye olarak, bu durum karşısında ilkeli ve insani bir duruş benimsedik. Önceliğimiz insani ateşkesin tesis edilmesidir.”

‘BARIŞA DAVET EDİYORUZ’

Erdoğan, “Şunun altını dikkatle çiziyoruz ki, Orta Doğu’ya kalıcı barışın gelebilmesi ancak 1967 sınırları temelinde, başkenti Doğu Kudüs olan, bağımsız, coğrafi bütünlüğü haiz bir Filistin devletinin kurulmasıyla mümkündür. Bu çerçevede bölgede söz sahibi tüm aktörleri barışa samimiyetle katkı vermeye davet ediyoruz” çağrısında bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx