Almanya’da Dubai Çikolatası krizi. Türkiye’de üretildiği için satışı yasaklandı

Alyan El Yapımı Dubai Çikolatası Tartışması Aldi Süd’ü Karştırdı

Almanya’nın önde gelen market zincirlerinden biri olan Aldi Süd, satışa sunduğu “Alyan El Yapımı Dubai Çikolatası” isimli ürünle gündeme geldi. Bu ürünün menşeine ilişkin çıkan tartışmada, bir tüketici şikayeti üzerine mahkeme devreye girdi ve ürün ambalajındaki “Türkiye” ibaresini yanıltıcı buldu.

İş İnsanı Şikayet Etti

Mahkeme süreci, iş insanı Andreas Wilmers‘in şikayetiyle başladı.

Mahkeme, “El Yapımı Dubai Çikolatası” ifadesinden ürünün Dubai’de üretildiğini anlamak gerektiğini belirtti. Ancak, ürün ambalajında yer alan ve küçük puntolarla yazılmış olan “Menşei: Türkiye” bilgisinin tüketicilerin algısını düzeltmeye yetmediğini vurguladı. Aldi Süd, mahkeme kararı gereği davacının yasal masraflarını da karşılamak zorunda kaldı.

Öneri ve Değerlendirme

Çikolata ithalatı yapan Andreas Wilmers, sosyal medyada ürünle ilgili tat şikayetleri aldığını söyleyerek yasal yollara başvurdu. AFP’ye yaptığı açıklamada Wilmers, “Türkiye’de üretilen bir çikolatanın üzerinde ‘El Yapımı Dubai Çikolatası’ ibaresinin kullanılmasının yanlış olduğunu düşünüyoruz. Daha açıklayıcı bir dil kullanarak, örneğin ‘Dubai tarzı’ ifadesi tercih edilebilir” dedi.

Related Posts

Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı sona erdi: İşte alınan kararlar!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında toplanan Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısı sona erdi. Toplantının ardından açıklama yapıldı.

Merkez Bankası Başkanı açıkladı: Risk arttı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, Boğaziçi Üniversitesi tarafından düzenlenen Finans Zirvesi’nde yaptığı konuşmada, “Zirai don hadisesi önümüzdeki dönem için, başta meyve olmak üzere, işlenmemiş gıda fiyatları üzerinde yukarı yönlü riskleri artırdı.” dedi.

Kira sözleşmelerinde yeni dönem: Emlakçılar da dahil edildi

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın başlattığı dijital kira sözleşmesi çalışmasında ikinci aşamaya geçildi. Kasım 2024’te tamamlanan ilk fazda, taşınmaz sahibi bireyler e-Devlet üzerinden dijital kira sözleşmeleri oluşturabiliyordu. Yeni düzenlemeyle …

Taksilerde yeni zorunluluk: Ödeme cihazlarında yenilik

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın taksi işletmecilerini ilgilendiren yeni düzenlemeye dair hazırlık yaptığı iddia edildi. Hazırlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği taslağına göre, taksi işletmecilerinin taksimetrelerle uyumlu yeni nesil ödeme kaydedici cihazları kullanması zorunlu hale gelecek.

MÜSİAD’da koltuk değişimi: Yeni başkan seçildi

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanlığına Burhan Özdemir seçildi.

Ekrem İmamoğlu’na yönelik operasyonların kaybı sürüyor: Hazine’nin faiz ödemelerinde şok artış!

Hazine’nin faiz ödemeleri, nisan ayında önemli bir artış gösterdi. Ekonomistler, bu artışı Türkiye’nin mali yükümlülükleri ve döviz rezervlerindeki düşüşle ilişkilendiriyor. Bu gelişmeler, ekonomik istikrar üzerinde yeni bir baskı oluşturabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir