Almanya Genelkurmay Başkanı Rusya ile savaş için tarih verdi

Almanya Genelkurmay Başkanı Carsten Breuer, Alman ekonomi gazetesi Handelsblatt’a verdiği röportajda, Rusya’yı “açık tehdit” olarak gördüklerini belirterek bu nedenle savunma harcamalarının artırılması gerektiğini savundu.

“BİNLERCE TANKI YAN YANA DİZMEMİZE GEREK YOK”

Breuer, “(Rusya Devlet Başkanı) Vladimir Putin’in saldırganlığına, NATO ülkelerinin birlikteliği ve kararlılığıyla karşılık veriyoruz. Bu, bir demir perde değil. Doğu’da açık bir tehdit görüyoruz ve bu tehdide karşı koymak için bir şeyler yapıyoruz. Soğuk Savaş’ta yaptığımız gibi binlerce tankı yan yana dizmemize gerek yok. İhtiyacımız olan şey, esnek ve akıllı bir savunma planı ve bizim bir planımız var.” dedi.

“AVRUPA’DAKİ HER ÜLKE SAVUNMA İÇİN DAHA FAZLASINI YAPMALI”

ABD’nin aksine, Avrupa’da muharebe tanklarının da gerekliliğine işaret eden Breuer, “Çeşitli tank tiplerine sahip olmaya devam edeceğiz. Bununla birlikte, standardizasyona doğru ilerlemeliyiz. Karşılaşılan zorluklar göz önüne alındığında, başka bir yol yok. Bunun en iyi örneği Alman ve Hollanda Silahlı Kuvvetlerinin entegrasyonudur ya da Norveç ile işbirliğimizdir. Ancak Avrupa’daki her ülke, savunma için daha fazlasını yapmalıdır.” değerlendirmesinde bulundu.

“2029’DA SAVAŞA HAZIR OLMAMIZ GEREKİYOR”

Diğer ülkelerle işbirliğini koordine halinde yaptıklarını aktaran Breuer, “2029’da savaşa hazır olmamız gerekiyor ve ortak silahlanma projelerini şimdi başlatırsam, 2030’ların ortasında silahlar sahada olursa bu,işe yaramayacaktır. Bu nedenle silahlı kuvvetler piyasada olandan daha fazlasını satın alıyor.” diye konuştu.

“DURUM ÇOK CİDDİ”

Rusya ile gelecekte bir savaş tehdidinden bahsetmenin “korku tellallığı” olup olmadığına yönelik soruya ise Breuer, şu cevabı verdi: “Hayır, durum çok ciddi. Putin planlarını sistematik olarak uyguluyor. Yeniden silahlanma süreçleri devam ediyor. Ancak zamanla pek çok değişkene tabi ve Ukrayna savaşının gidişatına da bağlı. Bir subay olarak en kötü senaryoyu düşünmek zorundayım. Analistler (savaş çıkma ihtimali) ‘4 ile 7 yıl arasında’ dediğinde ben 4 yıl olduğunu varsayıyorum. Bu, 2029’da gerçekten bir Rus saldırısının olacağı anlamına gelmiyor ancak daha erken gerçekleşemeyeceği anlamına da gelmiyor. Kendimizi mümkün olduğunca iyi hazırlamalıyız. Bu, sadece askerler için değil, tüm toplum için geçerli.”

Related Posts

Rusya yerli mesajlaşma uygulaması için harekete geçti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkede ulusal bir mesajlaşma uygulamasının geliştirilmesine yönelik kararname imzaladı.

İsrail Trump’a rağmen İran’ı vurdu: Netanyahu’dan saldırmamasını istemişti

İsrail ile İran arasında 11 gün boyunca devam eden karşılıklı saldırılar sonrası dün gece saatlerinde ateşkes ilan edilmişti. Ancak İsrail’den gelen bir haber gerilimin yeniden artmasına neden oldu. İsrail, sabah saatlerinde İran’ın füze fırlattığını …

Çin’de sel felaketi: Rongjiang sular altında kaldı

Çin’in güneybatısındaki Guizhou eyaletine bağlı Rongjiang ilçesi, son günlerde etkili olan yoğun yağışlar nedeniyle sular altında kaldı. Reuters’in haberine göre, şiddetli yağışlar sonrası birden fazla nehir taştı ve özellikle Congjiang ile Rongjiang gibi 300.000’den fazla nüfusu olan ilçelerde acil tahliye uyarıları yapıldı

İsrail’den ilk açıklama: ‘Tehran sallanacak’

İsrail’in aşırı sağcı Maliye Bakanı Smotrich, İran saldırıları sonrası “Tahran sallanacak” dedi. İsrail ordusu füzeleri engellemek için savunma sistemlerini devreye aldı. Galile’ye düşen ilk roket sonrası can kaybı açıklanmadı. İsrail ateşkesi kabul etmişti, İran henüz resmî yanıt vermedi.

Savunma sanayi işçilerinden iktidara sert tepki

Kamuda çalışan savunma sanayi işçileri, 2025-2026 yıllarını kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde hükümetin yüzde 16’lık zam teklifine karşı İstanbul’da eylem yaptı.

Almanya’da İslam düşmanlığı yüzde 60 arttı

Avrupa’da Müslüman karşıtlığı endişe verici seviyelere ulaştı. Almanya’da yapılan araştırmaya göre, 2024 yılında Müslüman karşıtı 3 bin 80 vaka kayda geçerken, bu sayı bir önceki yıla göre yüzde 60 artış gösterdi.