Yurtdışı sitelerinden alışverişlerde kişisel bilgi paylaşımına dikkat çekildi

Tüketici Hakları Derneği: E-Ticaret Sitelerinden Alışverişlerde Dikkat Edilmeli

Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Ergün Kılıç, e-ticaret sitelerinden alışverişlerin Covid-19 salgını sonrasında arttığını vurgulayarak, teknolojinin gelişmesiyle alışveriş kültürünün e-ticaret sitelerine kaydığını belirtti.

Alışverişlerde kişisel bilgilerin ele geçirilmesi ve dolandırıcılık konusunda uyarılarda bulunan Kılıç, tüketicilere yönelik şu tavsiyelerde bulundu:

  • Yurtiçi e-ticaret sitelerinden alışveriş yaparken, sitenin güven damgasına sahip olup olmadığını kontrol edin.
  • Sitelerin uzantıları ve adlarını mutlaka doğrulayın.
  • Yurt dışı sitelerinden alışveriş yaparken daha dikkatli olun, özellikle kişisel ve banka bilgilerinizin güvenliği konusunda.
  • Kullanıcı sözleşmeleri ve içerik politikalarını dikkatlice inceleyerek veri işleme iznini kontrol edin.

Kılıç, e-ticaret sitelerinde fiyatların cazip göründüğünü ancak tüketicilerin kar etmeye çalışırken daha büyük zararlarla karşılaşabileceğine dikkat çekti.

‘DÜZENLEMELER YAPILDI’

Türkiye Bilişim Derneği (TBD) Başkanı Kenan Altınsaat, internet üzerinden yapılan işlemlerin kalıcı olduğunu vurgulayarak, kişisel ve banka bilgilerinin paylaşıldığı sitelerde vatandaşların dikkatli olması gerektiğini belirtti. Altınsaat, özellikle Çin merkezli e-ticaret sitelerinin Türkiye’de muhatabının olmaması durumunda karşılaşılan zararların giderilmesinin zor olduğunu ifade etti.

Related Posts

Merkez Bankası Başkanı açıkladı: Risk arttı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, Boğaziçi Üniversitesi tarafından düzenlenen Finans Zirvesi’nde yaptığı konuşmada, “Zirai don hadisesi önümüzdeki dönem için, başta meyve olmak üzere, işlenmemiş gıda fiyatları üzerinde yukarı yönlü riskleri artırdı.” dedi.

Kira sözleşmelerinde yeni dönem: Emlakçılar da dahil edildi

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın başlattığı dijital kira sözleşmesi çalışmasında ikinci aşamaya geçildi. Kasım 2024’te tamamlanan ilk fazda, taşınmaz sahibi bireyler e-Devlet üzerinden dijital kira sözleşmeleri oluşturabiliyordu. Yeni düzenlemeyle …

Taksilerde yeni zorunluluk: Ödeme cihazlarında yenilik

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın taksi işletmecilerini ilgilendiren yeni düzenlemeye dair hazırlık yaptığı iddia edildi. Hazırlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği taslağına göre, taksi işletmecilerinin taksimetrelerle uyumlu yeni nesil ödeme kaydedici cihazları kullanması zorunlu hale gelecek.

MÜSİAD’da koltuk değişimi: Yeni başkan seçildi

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanlığına Burhan Özdemir seçildi.

Ekrem İmamoğlu’na yönelik operasyonların kaybı sürüyor: Hazine’nin faiz ödemelerinde şok artış!

Hazine’nin faiz ödemeleri, nisan ayında önemli bir artış gösterdi. Ekonomistler, bu artışı Türkiye’nin mali yükümlülükleri ve döviz rezervlerindeki düşüşle ilişkilendiriyor. Bu gelişmeler, ekonomik istikrar üzerinde yeni bir baskı oluşturabilir.

Sürücüsüz yerli otomobilin tarihi belli oldu

SANAYİ ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, ‘İklim ve Ekonomi Sürdürülebilir Mobilite Araç ve Teknolojileri Zirvesi’ açılışında konuştu. Yerli otomobil üretimindeki yeni hedefleri açıklayan Bakan Kacır, “3 yerli otonom aracın ülkemizde …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir