Finansmanı buldu 5 milyar dolarlık oldu

Dream Games, Yeni Yatırımla 5 Milyar Dolar Değerlemeye Ulaştı

2019 yılında kurulan ve Royal Match ile Royal Kingdom mobil oyunlarıyla büyük başarı yakalayan yerli mobil oyun şirketi Dream Games, yeni yatırımla birlikte 5 milyar dolarlık bir değerlemeye ulaştı. İstanbul merkezli küçük bir mobil oyun stüdyosu olarak kurulan ve şimdi dünyanın en büyük oyun geliştiricileri arasında yer alan Dream Games, küresel alanda daha güçlü bir büyüme için yeni yatırımlara odaklanıyor. Yatırımın toplamı 2 milyar doların üzerinde ve öz sermaye ile borç finansmanı unsurlarını kapsıyor. Yatırımın düzenleyici kurum onayının 2025’in 3. çeyreğinde tamamlanması bekleniyor.

‘Yeni Yatırımcılarımızla Büyümekten Heyecan Duyuyoruz’

Dream Games, Peak Games’ten ayrılan bir ekip tarafından 2019 yılında kuruldu ve firma hisselerini ve yönetimsel kontrolü elinde tutan beş kurucu ortak tarafından yönetiliyor. Daha önce yatırım yapan Balderton, Makers Fund, Index Ventures, Sequoia Capital ve IVP şirketleri ise Dream Games’ten çıkış yaparak hisselerini CVC ortaklığına devretti. Dream Games, 2022 yılında 2,75 milyar dolarlık bir değerlemeye ulaşmıştı. CEO ve kurucu ortak Soner Aydemir, “Yeni yatırımcılarımızın desteğiyle büyümeye devam etmekten heyecan duyuyoruz.” şeklinde konuştu.

En Yüksek Hasılatı Elde Eden Mobil Bulmaca Oyunları

Dream Games, mobil oyun faaliyetlerini Royal Match ve Kasım 2024’te piyasaya sürülen Royal Kingdom oyunlarıyla sürdürüyor. Royal Match, Candy Crush Saga’yı geride bırakarak mobil bulmaca oyunları kategorisinde en yüksek geliri elde eden mobil uygulama haline geldi.

Related Posts

Merkez Bankası Başkanı açıkladı: Risk arttı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, Boğaziçi Üniversitesi tarafından düzenlenen Finans Zirvesi’nde yaptığı konuşmada, “Zirai don hadisesi önümüzdeki dönem için, başta meyve olmak üzere, işlenmemiş gıda fiyatları üzerinde yukarı yönlü riskleri artırdı.” dedi.

Kira sözleşmelerinde yeni dönem: Emlakçılar da dahil edildi

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın başlattığı dijital kira sözleşmesi çalışmasında ikinci aşamaya geçildi. Kasım 2024’te tamamlanan ilk fazda, taşınmaz sahibi bireyler e-Devlet üzerinden dijital kira sözleşmeleri oluşturabiliyordu. Yeni düzenlemeyle …

Taksilerde yeni zorunluluk: Ödeme cihazlarında yenilik

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın taksi işletmecilerini ilgilendiren yeni düzenlemeye dair hazırlık yaptığı iddia edildi. Hazırlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği taslağına göre, taksi işletmecilerinin taksimetrelerle uyumlu yeni nesil ödeme kaydedici cihazları kullanması zorunlu hale gelecek.

MÜSİAD’da koltuk değişimi: Yeni başkan seçildi

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanlığına Burhan Özdemir seçildi.

Ekrem İmamoğlu’na yönelik operasyonların kaybı sürüyor: Hazine’nin faiz ödemelerinde şok artış!

Hazine’nin faiz ödemeleri, nisan ayında önemli bir artış gösterdi. Ekonomistler, bu artışı Türkiye’nin mali yükümlülükleri ve döviz rezervlerindeki düşüşle ilişkilendiriyor. Bu gelişmeler, ekonomik istikrar üzerinde yeni bir baskı oluşturabilir.

Sürücüsüz yerli otomobilin tarihi belli oldu

SANAYİ ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, ‘İklim ve Ekonomi Sürdürülebilir Mobilite Araç ve Teknolojileri Zirvesi’ açılışında konuştu. Yerli otomobil üretimindeki yeni hedefleri açıklayan Bakan Kacır, “3 yerli otonom aracın ülkemizde …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir