TİGEM 2024 Üretim Hedefini Açıkladı

TİGEM Yönetim Kurulu Başkanı: Geçen Yıl Üretim 300 Bin Ton Civarındaydı

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hasan Gezginç, geçen yıl üretimlerinin 300 bin ton civarında olduğunu belirterek, bir önceki dönemde ise 390 bin ton ürettiklerini söyledi. Gezginç, bu sene 346 bin ton hedefiyle ekimlerin tamamlandığını ifade etti.

TİGEM’in Üretim Çeşitliliği ve Araştırma Çalışmaları

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü, ülkenin batısından doğusuna kadar faaliyet gösteren 17 işletmesiyle bitkisel ve hayvansal üretimi artırmayı hedefliyor. Üretim çeşitliliğine önem veren TİGEM, tohumluk, fidan, fide gibi ürünlerde araştırma ve geliştirme çalışmaları yürüterek ürünlerin kalitesini artırmayı amaçlıyor.

  • 1 milyon 27 bin dekar alanda ekimler tamamlandı.

TİGEM Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hasan Gezginç, kurumun 2024 yılındaki faaliyetleri hakkında bilgi vererek, 2025 yılı hedeflerini paylaştı. Gezginç, TİGEM’in 3,5 milyon dekarlık arazide tarım yaptığını vurgulayarak özellikle hububat tohumu konusunda çiftçilere destek verdiklerini açıkladı. Genel Müdür, “Her yıl 1 milyon dekarlık alanda hububat tohumu üretimi yapıyoruz. Bu sene 1 milyon 27 bin dekar alanda ekimlerimizi tamamladık” dedi.

TİGEM’in Hububat Üretimi Hedefleri

Gezginç, TİGEM’in 45 farklı hububat tohumu kullandığını belirterek, geçen yıl 300 bin ton ürettiklerini, bir önceki yılın üretiminin ise 390 bin ton olduğunu söyledi. Bu yıl 346 bin ton hedefiyle ekimlerin tamamlandığını aktardı.

Önemli Bilgiler ve Çalışmalar

TİGEM Yönetim Kurulu Başkanı, kurumun sertifikalı tohum üretimine önem verdiğini ve bu alanda lider konumda olduklarını belirtti. Ayrıca, iklim değişikliği nedeniyle tohumların dayanıklılığını artırmak için çalışmalar yürüttüklerini dile getirerek, halkın ülkenin kendi kendine yeterli olduğu konusunda şüpheleri olmaması gerektiğini vurguladı.

Gezginç, “TİGEM’i ülkenin üretiminin sigortası olarak düşünebiliriz. Her yıl kendimize rekolte hedefi koyarak tarımda sürdürülebilir bir üretim gerçekleştirmeye gayret ediyoruz” şeklinde konuştu.

Related Posts

Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı sona erdi: İşte alınan kararlar!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında toplanan Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısı sona erdi. Toplantının ardından açıklama yapıldı.

Merkez Bankası Başkanı açıkladı: Risk arttı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, Boğaziçi Üniversitesi tarafından düzenlenen Finans Zirvesi’nde yaptığı konuşmada, “Zirai don hadisesi önümüzdeki dönem için, başta meyve olmak üzere, işlenmemiş gıda fiyatları üzerinde yukarı yönlü riskleri artırdı.” dedi.

Kira sözleşmelerinde yeni dönem: Emlakçılar da dahil edildi

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın başlattığı dijital kira sözleşmesi çalışmasında ikinci aşamaya geçildi. Kasım 2024’te tamamlanan ilk fazda, taşınmaz sahibi bireyler e-Devlet üzerinden dijital kira sözleşmeleri oluşturabiliyordu. Yeni düzenlemeyle …

Taksilerde yeni zorunluluk: Ödeme cihazlarında yenilik

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın taksi işletmecilerini ilgilendiren yeni düzenlemeye dair hazırlık yaptığı iddia edildi. Hazırlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği taslağına göre, taksi işletmecilerinin taksimetrelerle uyumlu yeni nesil ödeme kaydedici cihazları kullanması zorunlu hale gelecek.

MÜSİAD’da koltuk değişimi: Yeni başkan seçildi

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanlığına Burhan Özdemir seçildi.

Ekrem İmamoğlu’na yönelik operasyonların kaybı sürüyor: Hazine’nin faiz ödemelerinde şok artış!

Hazine’nin faiz ödemeleri, nisan ayında önemli bir artış gösterdi. Ekonomistler, bu artışı Türkiye’nin mali yükümlülükleri ve döviz rezervlerindeki düşüşle ilişkilendiriyor. Bu gelişmeler, ekonomik istikrar üzerinde yeni bir baskı oluşturabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir